Dober tek! Grška kuhinja spada med značilne mediteranske, kjer je najti vplive turškega, italijanskega in celo balkanskega prostora, oljčno olje, ki ga proizvajajo v vseh grških regijah, pa hrani doda svojstven okus. Zaradi geološke strukture pokrajine redijo predvsem koze in drobnico, zato je govedina med jedmi bolj redka. Predvsem ob obalnih predelih in na otokih so na jedilniku tudi ribe. Večina lokalnih specialitet se navezuje na religiozne praznike. Na vsakdanjem meniju pa se zaradi naravnih sestavin in tradicionalnih metod priprave postreže s preprostimi obroki, ki zadovoljijo dnevno potrebo po hrani. Testenine (kilopite, trahanas, špageti) so narejene na osnovi grobo mlete pšenice in kislega mleka, uporabljajo pa se tudi vse vrste testa. Med zelenjavo in zelišči so najpogosteje kapre, trtni listi, rdeče buče, čebula, sveži fižol, paprika, paradižnik, listi in korenine, rozine, origano, bazilika, žajbelj, peteršilj, koper, cimet in kumina.
RkJQdWJsaXNoZXIy MTQzMDI5