MESNE JEDI K u l i n a r i k a Sodobna različica ovčje, goveje, kozje ali piščančje pečenke je bila zamisel pred leti preminulega “turškega” Nemca Mahmuta Aygüna. Od prvega »sodobnega« mineva petdeset let, njegova priljubljenost pa odtlej ni nič manjša. Čeprav je bil izvirnik z debelejšimi kosi mesa postrežen na krožniku z rižem, je serviran v kruhu s solato, jogurtovim prelivom in ščepcem čilija,- bolj praktičen, še posebej, če je hojo potrebno uskladiti z grižljaji. • Iskender kebab [iskender kebab] = ovčji döner kebab s paradižnikovo omako in jogurtom • Şiş kebab [šiš kebab] = ražnjič oz. nabodalo lahko iz različnih vrst mesa, ponavadi skupaj s papriko, čebulo in paradižnikom • Adana kebab [adana kebab] = pekoči čevapčiči • Bursa kebab [bursa kebab] = döner s paradižnikovo omako in topljenimmaslom • Orman kebab [orman kebab] = ovčetina s čebulo A d a n a k e b a b I s k e n d e r k e b a b
RkJQdWJsaXNoZXIy MTQzMDI5